iSeminari 2012: Социални мрежи, SEO, Pey-per-click реклама

На 22 май в четиризвездния хотел Central Park се проведе поредният четвърти iСеминар, организиран от Семинари БГ и Maxinet Академия. Участниците в семинара придобиха практически умения за продажби в интернет като фокусът беше в цялостното управление на онлайн кампаниите на един бизнес. В дискусия с лекторите участниците имаха възможност да задават индивидуални въпроси и казуси за разрешаване. Всички участници в четвъртия iСеминар получиха сертификати от MAXINET Академия.

На семинара бяха изнесени практически лекции от водещи български онлайн експерти и управители на платформи и сайтове. Калин Каракехайов представи основните методи за интернет реклама, които могат дапомогнат на бизнеса: SEO, афилиейт-програми и сателитни сайтове и блогове, Невяна Коева говори за успешните модели на директния имейл маркетинг и как може да интегрираме нашите контакти, получени в Facebook среда в единна платформа. От своя страна управителя наEtarget БългарияХристо Николински презентира една от водещите PPC платформи за Центрлна и Източна Европа, която позволява таргетирана реклама в над 700 български сайта и едновременно с това – реклама в мрежата на Facebook – плод на сътрудничество  между двете компании. В заключение Георги Динчев направи кратка презентация на т.нар.Facebook магазин, а именно готово приложение за директни продажби чрез табове в най-разпространената световна социална мрежа.

Спонсори и медийни партньори на събитието бяха ICN.bg,Etarget България, Urban People™, Email Invest, LiterNet, Kaldata, BgReklama, а наш любезен домакин беше хотел Central Park****

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА www.i.seminari.bg

Семинарна ПРОГРАМА

09:30 – 10:00 – Регистрация

10:00 – 11:30 – Реклама в Интернет, Част 1: Сравнение на различните методи за реклама в Интернет. (Лектор: Калин Каракехайов)

11:30 – 11:45 – Кафе-Пауза

11:45 – 13:00 – Реклама в Интернет, Част 2: SEO за Google, Facebook и социалните мрежи. (Лектор: Калин Каракехайов)

13:00 – 13:45 – Обяд в хотел Central Park ****

13:45 – 14:30 – Реклама в Интернет, Част 3: Pay-per-Click реклама, банерна реклама, афилиейт програми. (Лектор: Калин Каракехайов)

14:30 – 15:40 – Как да използваме Facebook за привличане и задържане на клиенти ? (Лектор: Невяна Коева)

15:40 – 15:45 – Кратка техническа пауза за включване

15:45 – 17:00 – Уебинар на Майкъл Троу: Социални медии и канали:

– Факти и цифри.
– Ключови платформи.
– Най-добри практики.
– Бранд мениджмънт и маркетинг чрез социални канали.
– Междинна и напреднала Интернет аудитория в социалните медии.
– Интегриране на социален с маркетинговия микс.
– Metrics: Какво да се измери и как?

17:00 – 17:30 – Въпроси към лекторите. Дискусия. Индивидуални консултации.

Лектори

 
Калин Каракехайов се занимава професионално със SEO от четири години, менажира огромна мрежа от уебсайтове, създадени специално с цел въздействие върху Google. Оптимизирал е над 200 сайта по общо над 1000 думи на различни езици.

 

Калин Каракехайов е автор на първата удобна българска търсачка, която вече работи в бета версия на http://napred.bg

 

Невяна Коева – Маркетинг Специалист в EmailInvest.com – първият български онлайн софтуер за имейл маркетинг, изцяло пригоден за българския пазар. Софтуерът е инспириран по идея на Невяна Коева, която води множество семинари и уебинари за успешен имейл маркетинг.
Обучила е много мениджъри, собственици на малък и среден бизнес, управители, мениджъри в областта на маркетинга, продажбите и бизнес развитие, рекламни и PR специалисти.


Екип – Организация

Георги Динчев – Организатор. Маркетинг Консултант в PsyTeam Media – студио с успешни проекти като CountrysideBulgaria.com, SofiaNaemi.info, REI-brokerage.com и много други.

 

Георги Динчев е социален психолог, съсобственик на ‘Психосоциално обслужване’ ООД, един от инициаторите на Регистър на психолозите в България, технически редактор на Българско списание по психология (Осн. 1973)

Диана Хаджиева – Регистрация. Маркетинг Директор в EasySofia.com – гайд за заведения и хотели за чужденци.

EasySofia.com e N1 интернет ресурс за град София – според световния гайд за пътувания и туризъм – Lonely Planet